Priser & sånn

Hvor langt er et tau? Hvor høyt er et hus? En kan nesten si det samme om priser i profilverden. Prisen avhenger av flere faktorer som sammen gir en endelig pris til deg som kunde. Kort forklart kan en beskrive prisene slik:

Antall

Jo flere produkter, desto lavere pris!

10 produkter med samme logo, vil gi en høyere pris enn 1000 av det samme produktet. Kvantumsrabatt er jo et begrep alle kjenner til og større bestillinger vil få en lavere enhetspris pr produkt.
Det samme gjelder i forhold til frakter som også vil få en lavere enhetspris ved en samlet bestilling av flere produkter under ett.

Antall
Pris

Kvalitet

Det koster litt mer med god kvalitet

Kvalitet og pris går hånd i hånd. Høy kvalitet på et produkt henger sammen med råvarene som er brukt og produksjonen av produktet. Det er forskjell på kvalitet på alle områder og tommelfingereregelen er at jo bedre kvalitet du ønsker, jo mer må du forvente å måtte betale for produktet.

Men det finnes unntak! Mange ganger kan en ikke sammenligne et unbranded produkt med en merkevare. En betaler mer for en kjent merkevare enn for et produkt av samme kvalitet som ikke er det. Å bygge merkevare og stå inne for kvaliteten, koster også.

Kvalitet
Pris

Bærekraft og miljø

Å handle grønt gir en høyere pris

Å ta bærekraftige valg i innkjøp gir som regel en høyere sluttpris på produktet. Det koster å velge miljøriktig, men det er det eneste rette i et langt perspektiv. For å kunne produsere miljøriktig og bærekraftig er det mange parametere som slår inn.

Mange sier at de er villige til å godt ta en høyere pris fra bærekraftige leverandører. Men det forutsetter at produktene og tjenestene får en høyere opplevd kvalitet. Det er dessverre ikke alltid slik det er da det finnes mye "grønnvasking" i markedet der alle forsøker å synliggjøre at de er "grønne" og har tatt "grønne valg".

Les artikkel fra BI

Bærekraft
Pris

Leveringstid

Kan du vente litt, får du alltid varen rimeligere

I dag produseres produktene vi selger på ulike fabrikker spredt over hele verden. Men som oftest er det land i Asia som står for produksjonen i vår bransje. Har du mulighet for å planlegge dine innkjøp, vil du uten unntak kunne handle rimeligere enn om du er ute i siste liten. En kan da hoppe over et eller flere ledd (grossist) og gå rett på produsent. Da vil en også kunne velge en transport som gir lavere kostnad, og sluttproduktet vil bli rimeligere for deg som kunde.

Leveringstid
Pris

Spørsmål om priser?

Kontakt oss gjerne

Kontakt oss